Fase 3: Resultats  

XIX CONVOCATÒRIA CONCURS ARQUIA/BECAS

24 beques per a la realització de pràctiques professionals en estudis europeus d'arquitectura
+
1 beca per a la realització de pràctiques de gestió cultural a la Fundación Arquia
+
3 beques per a la realització de pràctiques professionals a l'Administració pública, Ministeri de Foment, Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl
+
2 beques per a la realització de pràctiques professionals a la Fundación Metrópoli

Bases
La Fundación Arquia, atenent el valor formatiu que suposen el coneixement pràctic de la professió i la mobilitat geogràfica, convoca la XIX edició del concurs arquia/becas, per la qual concedeix 24 beques dirigides a estudiants en els últims anys de la carrera i a joves arquitectes recentment titulats, destinades a la realització de pràctiques professionals en estudis europeus d'arquitectura.

Candidats
Podran optar a la beca aquells estudiants d'arquitectura i joves arquitectes amb nacionalitat espanyola, portuguesa o ciutadans amb permís de residència a Espanya o Portugal que, en la data de finalització del lliurament de sol·licituds, reuneixin els requisits següents:
Estudiants
a) Haver superat en alguna escola d'arquitectura d'Espanya o Portugal, com a mínim, el 60 % dels crèdits necessaris per obtenir el títol que els habilita per a l'exercici de la professió d'arquitecte.
b) Estar matriculat en el curs 2017/2018 en alguna escola d'arquitectura d'Espanya o Portugal.
Arquitectes
Haver obtingut el títol que els habilita per a l'exercici de la professió d'arquitecte en una escola d'arquitectura d'Espanya o Portugal, o haver obtingut el títol fora d'aquests països i haver-lo homologat en algun d'aquests després del 30 d'abril de 2017.
Destinacions. Estudis participants
Els estudis de destinació els van seleccionar estudiants d'escoles espanyoles d'arquitectura com els seus preferits per fer-hi pràctiques professionals, segons els resultats de la VII Enquesta en línia a estudiants d'arquitectura realitzada per la Fundación Arquia el 2017. L'actualització dels estudis de destinació es realitza cada tres anys a través d'una enquesta en línia.
Els estudis participants en aquesta convocatòria, amb els quals la Fundación Arquia ha acordat l'admissió de becaris en règim de pràctiques, són els següents:

Barcelona
Barozzi Veiga
Carme Pinós
EMBT. Miralles Tagliabue
Flores Prats Architects
H-arquitectes
OAB Carlos Ferrater


Madrid
Alberto Campo Baeza
amid.cero9
Emilio Tuñón arquitectos
Estudio Herreros
Nieto Sobejano, Arquitectos
NoMAD
Rafael Moneo


Olot
RCR. Aranda Pigem Vilalta

Pamplona
Patxi Mangado

Sevilla
Cruz y Ortiz Arquitectos

Basilea
Herzog & de Meuron

Berlín
Kéré Architecture

Lisboa
Aires Mateus e Associados

Londres
AZPML. Alejandro Zaera-Polo Maider Llaguno Architecture
Foster and Partners


Porto
Álvaro Siza

París
Lacaton & Vassal Architectes

Rotterdam
MVRDV
Calendari
Obertura de la convocatòria: 2 gener 2018
Període d'inscripció: 2 de gener al 30 d'abril de 2018
Resultats: juliol 2018
Acte de lliurament: octubre de 2018
Modalitats de participació
Hi ha dues modalitats de participació: expedient acadèmic i concurs. Podeu optar per participar en única opció o en totes dues simultàniament. Es convoquen 12 beques per a cada modalitat. Per assegurar una distribució geogràfica adequada de les beques, la participació es ponderarà proporcionalment al nombre d'inscripcions vàlides rebudes per centre i modalitat.
Expedient acadèmic
Els candidats seran seleccionats segons el seu expedient acadèmic. L'expedient es valorarà tenint en compte la mitjana de les notes obtingudes en les assignatures superades de la carrera i la mitjana de les notes obtingudes en les assignatures superades de projectes (es consideraran totes les que depenguin del Departament de Projectes Arquitectònics). Aquestes notes mitjanes les ha de calcular el sol·licitant, tal com s'especifica a l'Annex I de les bases.
Concurs 2017
Els estudiants seran seleccionats segons el material aportat al concurs.
La informació es pot editar fins al dia i l'hora que finalitzin les inscripcions: 30 d'abril de 2018 a les 12 del migdia (hora peninsular espanyola).
Expedient acadèmic
Un cop realitzada la inscripció, cal accedir a l'àrea privada d'usuari introduint el correu electrònic i la contrasenya i indicar la mitjana de les notes descrites anteriorment a la casella habilitada per a això (apartat beques, opció 'editar participació').
Posteriorment es requerirà als preseleccionats el PDF de l'expedient acadèmic.

Concurs 2018: ‘Dissenyar un Cabanon’
Una vegada realitzada la inscripció, cal accedir a l'àrea privada d'usuari introduint el correu electrònic i la contrasenya i adjuntar i completar els camps obligatoris.
Presentació en un arxiu PDF en format Din A3 que inclogui el material següent:
  • Fotografies d'una maqueta inicial i una final
  • Imatges de croquis
  • Imatges 3D
  • Seccions, alçats i plantes
Escala: 1:25
La mida màxima del fitxer PDF és de 12 Mb.
Inscripció

La inscripció al concurs arquia/becas només es pot realitzar a través del sistema d'inscripció en línia, completant el formulari habilitat a aquest efecte.
Per facilitar el procés d'inscripció, podeu desar l'estat de la inscripció en qualsevol moment i seguir en un altre moment.

Data límit d'inscripció
Dilluns 30 d'abril de 2018 a les 12 del migdia (hora peninsular espanyola).
Data límit enviament documentació
Dilluns 30 d'abril de 2018 a les 12 del migdia (hora peninsular espanyola).
Jurat
El jurat estarà compost per:
Eduardo Souto de Moura
Eduardo Souto de Moura neix a Porto (Portugal), el 25 de juliol de 1952.
Es va llicenciar en arquitectura per l'Escola Superior de Belles Arts de Porto el 1980.
Col·labora amb l'arquitecte Noé Dinis el 1974.
Col·labora amb l'arquitecte Álvaro Siza Vieira de 1975 a 1979.
Col·labora amb l'arquitecte Fernandes de Sá de 1979 a 1980.
De 1981 a 1991 treballa com a professor assistent del curs d'Arquitectura a la FAUP.
Inicia l'activitat com a professional liberal el 1980.
Professor convidat a París-Belleville, Harvard, Dublín, Zuric, Lausanne i Mantova.
Va rebre diversos premis i va participar en diversos seminaris i conferències a Portugal i a l'estranger. El 2011 rep el Premi Pritzker, el 2013 el Premi Wolf i el 2017 el Premi Piranesi.
Tema concurs 2018

'Dissenyar un Cabanon'

Cabanon de Le Corbusier, Roquebrune-Cap-Martin, França. Autor: Olivier Martin-Gambier.

Programa: el programa consisteix a dissenyar un cabanon per a un mateix, a qualsevol part del món, després de la lectura del llibre "Viaje a la vuelta de mi habitación" ("Viatge al voltant de la meva habitació"), de l'autor Xavier De Maistre. Existeixen diverses referències i experiències que formen part de la història, com ara: Le Corbusier (sud de França); Celine (Dinamarca); Heidegger (Selva Negra); Virginia Woolf (Anglaterra), etc.
Les àrees han de ser mínimes, i no poden sobrepassar els 49 m2: 1 habitació, integrada o no en una sala, 1 bany i 1 petita cuina.

Beca gestió cultural
La Fundación Arquia, atenent el valor formatiu que suposen el coneixement pràctic de la professió, convoca una beca per a estudiants d'arquitectura i joves arquitectes de les escoles d'arquitectura d'Espanya i Portugal, destinades a la realització de pràctiques de gestió cultural, no laborables, a la seu de la Fundación Arquia a Barcelona.
Beques Ministeri de Foment
La Fundación Arquia, convoca, amb la col·laboració del Ministeri de Foment, Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl, tres beques per a estudiants d'arquitectura i joves arquitectes destinades a la realització de pràctiques professionals a l'Administració Pública, Ministeri de Foment, Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl.
Beques Fundación Metrópoli
La Fundación Arquia ha acordat amb la Fundación Metrópoli l'admissió de dos arquitectes recentment titulats interessats en urbanisme, innovació i desenvolupament de la ciutat per realitzar pràctiques professionals a les seves instal·lacions de Madrid.

mi área privada