X concurs biennal arquia/tesis 15

Concurs biennal que té com a objectiu seleccionar tesis doctorals inèdites amb la intenció d'augmentar el fons editorial de la col·lecció arquia/tesis, per posar a l'abast del públic interessat un material valuós que, d'una altra manera, resultaria difícilment accessible.

Bases
Objecte
La Fundació Arquia convoca la X edició del concurs arquia/tesis, orientat a la selecció de tesis doctorals inèdites per publicar-les posteriorment a la col·lecció arquia/tesis editada per la Fundació Arquia.
Candidats
Podran participar en el concurs aquells arquitectes espanyols que hagin llegit la seva tesi doctoral en qualsevol escola o facultat d'arquitectura del món, així com aquells arquitectes estrangers que hagin llegit la tesi doctoral en qualsevol escola d'arquitectura espanyola.
Calendari
Obertura de la convocatòria: Abril 2015
Període d'inscripció: d'abril al 16 de juny de 2015 a les 12 del migdia
Resultats: Desembre 2015
Documentació i enviament
Una vegada realitzada la inscripció, el candidat ha d'accedir a l'àrea privada d'usuari introduint el correu electrònic i la contrasenya, i adjuntar els arxius sol·licitats:
  • Una imatge de portada (jpg 760x524)
  • Arxiu PDF (pes màxim 5 Mb) DINA-4, 20 pàgines. Resum de la tesi en llengua castellana, que contingui: índex de la tesi, resum del contingut d'aquesta, i breu explicació dels processos de reelaboració que l'autor considera necessaris per adaptar la tesi tant al format com a la línia editorial de la col·lecció arquia/tesis de la Fundació Arquia.
El candidat ha de completar, com a mínim, els camps obligatoris: Títol de la tesi, resum en castellà (màxim 5.000 caràcters), resum en anglès (màxim 5.000 caràcters), tema de la tesi, director de la tesi, data de lectura, tribunal, centre de lectura.

La informació es pot editar fins al dia que finalitzin les inscripcions.
En una segona fase del concurs, se sol·licitarà als concursants seleccionats les tesis originals en castellà perquè el jurat les pugui valorar.
Inscripció

La inscripció al concurs arquia/tesis només es pot realitzar a través del sistema d'inscripció en línia, completant el formulari habilitat a l'efecte.
Inscripció convocatòria 2015

Data límit d'inscripció
16 de juny de 2015 a les 12 del migdia
Data límit enviament documentació
16 de juny de 2015 a les 12 del migdia
Jurat
El jurat estarà compost per:
President
Manuel Gausa Navarro
Professor catedràtic d'arquitectura del paisatge / projectes arquitectònics, DSA - Dipartimento per li Scienze Architettoniche, Università degli Studi di Genova.
Degà de l'IAAC, Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya.
Manuel Gausa Navarro, Barcelona, 1959 és arquitecte, 1983 (ETSAB-UPC) i doctor arquitecte 2005 (cum laude, ETSAB-UPC).
Actualment és professor catedràtic d'arquitectura del paisatge / projectes arquitectònics i director-coordinador...
Vocal
Félix Juan Bordes Caballero
Catedràtic de projectes arquitectònics de l'ETSA Las Palmas de Gran Canaria
Neix el 7 d'octubre de 1939 a Las Palmas de Gran Canaria, arquitecte i pintor, Catedràtic de projectes arquitectònics de l'Escola Superior d'Arquitectura.
Va dirigir un taller integral de projectes des de 1r curs fins a fi de carrera per a l'ETSA de Las Palmas.
Aquesta unitat docent estava dedicada especialment a les reflexions sobre la ciutat, al tractament de l'ordenació i projecte de les franges costaneres, els nuclis habitats de petita dimensió i la rehabilitació del paisatge rural.
Fundador de GADAP BORDES, S.L.P. (Grupo Atlántico de Diseño, Arquitectura, Planeamiento), equip professional...
Vocal
Luz Fernández-Valderrama Aparicio
Professora titular de projectes arquitectònics de l'ETSA Sevilla
Arquitecte des de 1993 (número 1 de la promoció) per l'ETSA Sevilla, doctor des del 2000, professor titular del Departament de Projectes Arquitectònics de l'ETSA de Sevilla des del 2004, del qual va ser directora del 2007 al 2010. Autora del llibre "La construcción de la mirada: tres distancies" i d'articles d'investigació publicats en mitjans de difusió internacional i nacional, ha realitzat més de nou mesos d'estades d'investigació en diferents universitats estrangeres (Universitat de Valparaíso, Universitat Tècnica Federico Santa María a Xile, Universidad Mayor San Simón a Cochabamba, Bolívia, i TU de Berlín). Actualment, és responsable del grup d'investigació PAIDI, HUM-985 IN-GENTES: Investigación en Generación de Territorios (www.ingentes.es) i...
Francisco Javier Cabrera y Cabrera
Patró i representant de la Fundació Arquia
Va néixer l'any 1957 a Las Palmas de Gran Canaria, on va acabar els seus estudis d'arquitectura l'any 1981.
S'ha dedicat en els seus primers anys a la docència a l'Escola d'Arquitectura de Las Palmas, ha estat vinculat a tasques relacionades amb la professió des de la Germandat Nacional d'Arquitectes, el Col·legi d'Arquitectes de Canàries, on ha exercit diferents càrrecs, i ha exercit la professió lliure d'arquitecte durant tots aquests anys fins a l'actualitat.
Així mateix, actualment és conseller de la Caixa d'Arquitectes i patró de la Fundació Arquia.
Secretari
José Antonio Sosa-Saavedra
Director de la col·lecció arquia/tesis
Catedràtic de projectes arquitectònics de l'ETSA de Las Palmas de Gran Canaria.
Nascut a Las Palmas de Gran Canaria el 1957. Arquitecte per la Universitat Politècnica de Madrid, doctor arquitecte i catedràtic de projectes arquitectònics de la ULPGC, visiting scholar a la Universitat de Harvard, 2000, guest critic a l'ETH de Zuric, Studio Basel, 2005. Soci principal de nred arquitectos. Soci principal d'Alonso-Sosa architects. Ha format part d'exposicions col·lectives com l'organitzada per l'Eight Floor Gallery, amb el lema...

mi área privada