Notícies Fundación Arquia


A Short History of the Highrise a arquia/filmoteca

07 ABRIL 2016 / FILMOTECA

A Short History of the Highrise és una sèrie documental interactiva que explica la història de l'experiència de viure en altura en entorns urbans i que forma part del projecte HIGHRISE, desenvolupat pel National Film Board of Canada. Des del seu inici el 2009, el projecte ha generat diverses iniciatives, entre les quals s'inclouen documentals interactius com la sèrie presentada a arquia/filmoteca, presentacions en viu, instal·lacions i pel·lícules. En conjunt, els projectes van configurant l'objectiu de HIGHRISE: estudiar com el procés documental pot conduir i participar en la innovació social a part de merament documentar-la.

A arquia/filmoteca us acostem els quatre audiovisuals que formen la sèrie A Short History of the Highrise, que permeten viatjar pels 2.500 anys de vida dels gratacels, des de la Torre de Babel fins als edificis moderns de Xangai. Katherina Cizek va investigar a l'arxiu fotogràfic de The New York Times amb la finalitat d'utilitzar les fotografies en els tres primers audiovisuals que formen la sèrie Mud, Concrete i Glass, i que exploren diferents èpoques de la construcció. El quart audiovisual, Home, es compon de fotografies que van aportar els lectors de The New York Times agrupades per temàtiques.

A Short History of the Highrise va ser una col·laboració entre The New York Times i el National Film Board of Canada, com a resposta al desig d'innovació del periodisme tradicional. Aquesta col·laboració també explorava què pot sorgir quan una institució periodística de reconegut prestigi i una altra d'especialitzada en documentals experimentals uneixen els seus coneixements en un projecte comú.

Accediu als audiovisuals a arquia/filmoteca.

Podeu accedir al vídeo interactiu a l'arxiu de “The New York Times” o a The National Film Board of Canada.

Referències:

Peabody Awards

http://www.peabodyawards.com/award-profile/a-short-history-of-the-highrise-www.nytimes.com

MIT Open Documentary Lab

http://opendoclab.mit.edu/interactivejournalism/a_short_history_of_highrise.html

 

 

mi área privada