Notícies Fundación Arquia


‘Mudgee Tower’ a arquia/filmoteca

20 JULIO 2016 / FILMOTECA

‘Mudgee Tower’ a arquia/filmoteca

“Mudgee Tower” és la realització de Rob Brown, de Casey Brown Architecture, del somni del seu client. Concebuda com un refugi on poden subsistir perfectament dues persones, l'edifici cobreix totes les necessitats en una planta mínima de 3 m x 3 m. L'audiovisual ofereix una mirada sobre la inspiració, disseny i construcció d'aquest refugi singular.

Localitzada en un pujol envoltat de roques de granit i arbres antics, la torre Mudgee s'alça formada per dos nivells, revestits de coure i units per una escala central. Els laterals permeten obrir-se a l'entorn cap al nord, est i oest, mentre que al sud se situa el tanc d'aigua i els mecanismes d'obertura. Quan no s'utilitzen, els laterals es tanquen completament, de manera que es protegeixen la fusta i el vidre dels elements externs, i especialment dels focs que es propaguen entre els arbustos.

Internament, l'estructura ofereix una zona de descans i una petita cuina. L'escala que uneix els dos nivells crea una conducció natural de la ventilació.

L'aigua de la pluja es recull a la coberta, que la dirigeix al tanc d'aigua. Un vàter, que presenta la mateixa estètica que l'edificació principal, es troba a uns passos cap a l'oest.

El constructor va prefabricar l'habitatge completament a Sydney, i posteriorment el va traslladar a la seva ubicació definitiva.

 

mi área privada