• Páginas:
  • <<
  • 1
  • 2
  • 3
  • >>

Notícies Fundación Arquia

Testimonis d'Arquia/próxima

30 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA

Us presentem el segon capítol de testimonis d'Arquia/próxima. En aquesta ocasió, els entrevistats responen a la pregunta "Amb què continuarà próxima?", on reflexionen tant sobre els possibles futurs de la nostra professió des de la perspectiva de l'arquitectura jove com sobre els nous mètodes de difusió d'aquesta arquitectura. Al vídeo apareixen Iván López Munuera, Guzmán de Yarza, Gonzalo Herrero Delicado, Nekane Aramburu, Javier Peña Ibáñez, Taller de Casquería, Eva Morales de Lapanadería i, per descomptat, el professor Walter Hungendubel. Aprofitem l'avinentesa per desitjar-vos un feliç any nou i que tingueu un augment de realitzacions relaxat i fructífer.


Ampliem el termini!

27 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA
Donat l'èxit del concurs, ampliem el termini del registre fins al 31 de gener de 2011! Registreu-vos com a arquitecte d'arquia/próxima i publiqueu les vostres realitzacions directament. Formaran part de la nostra galeria i podreu visualitzar-les i actualitzar-les constantment. El jurat de l'edició 2011 podrà seleccionar-les per publicar-les a un catàleg i presentar-les a una exposició virtual. A més, podeu guanyar 15.000 € si la vostra obra resulta premiada. Participeu-hi! Inscriviu-vos i pugeu els vostres projectes, sense límits! Fins al 31 de gener de 2012. Entreu a http://fundacion.arquia.es/proxima/

Arquia/próxima tutorial: creació de perfil i realitzacions

23 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA

Per a tots els despistats hem fet aquest vídeo, un tutorial on s'explica detalladament com crear un perfil d'arquia próxima, com pujar una realització i com publicar-la perquè formi part del concurs d'aquesta tercera edició. Feu-li un cop d'ull si teniu qualsevol dubte. Per a més preguntes, podeu consultar les instruccions o utilitzar el fòrum per fer-les. Hem ampliat els terminis!! Recordeu que podreu pujar i publicar les vostres realitzacions fins al 31 de gener de 2012. Animeu-vos i participeu!!!


Testimonis d'Arquia/próxima

23 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA

Comencem una nova sèrie de minivídeos documentals que recullen les opinions d'agents relacionats amb Arquia/próxima. Jurats, ambaixadors, antics guanyadors d'Arquia/próxima, estudiants... Tots ens contesten a una sèrie de preguntes que els hem fet. En aquest primer capítol podeu veure un recull dels comentaris a la pregunta 'Per a què serveix Arquia/próxima?'. I d'aquí a molt poc tindreu les respostes íntegres dels entrevistats al nostre canal de Youtube. En aquest capítol, per ordre d'aparició, Iván López Munuera, Guzmán de Yarza, María Jose Marcos, Nekane Aramburu, Javier Peña Ibáñez, Taller de Casquería i Eva Morales de Lapanadería. Gaudiu-lo.


Documental en DVD + llibre: arquia/documental 22. LE CORBUSIER

23 DICIEMBRE 2011 / AUDIOVISUALS

La col·lecció arquia/documental presenta el volum 22 sobre la cabanya de fusta que Le Corbusier va construir a la Côte d'Azur: el documental LE CORBUSIER. LE CABANON, dirigit per Rax Rinnekangas (Finlàndia, 2010-60').

* Visiteu el canal de la col·lecció a Youtube: http://www.youtube.com/arquiaDOCUMENTAL


Premis del VIII Concurs Biennal arquia/tesis

23 DICIEMBRE 2011 / TESIS
El 10 de desembre, el jurat d'arquia/tesis, presidit per José Manuel López-Peláez i format per Elisa Valero Ramos, Cristina Gastón Guirao, Emilio Tuñón Álvarez i Carlos Martí Arís (director de la col·lecció arquia/tesis) com a secretari, ha premiat les tesis 'Los huesos de Fisac', de Fermin Gonzalez Blanco, i 'El viaje de Oriente', de Ricardo Daza Caicedo. Han obtingut una menció les tesis de Daniel Esguevillas Cuesta, Mara Sánchez Llorens, Pablo Tena Gómez i Pere Fuertes Pérez.

Arquia/próxima - Catàleg 2010

21 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA

No us perdeu el vídeo del segon catàleg Arquia/próxima. Hi trobareu totes les realitzacions de l'edició 2009-2010. A l'edició actual, de 2012, Arquia/próxima inaugurarà el catàleg digital, un catàleg on s'exposaran 128 realitzacions catalogades i 24 seleccionades, i al qual es podrà accedir des de qualsevol lloc. Animeu-vos a participar al proper catàleg d'Arquia/próxima.


Arquia/tesis 34: “La arquitectura desde el interior, 1925-1937”

20 DICIEMBRE 2011 / PUBLICACIONS
Surt a la venda el núm. 34 de la col·lecció arquia/tesis “La arquitectura desde el interior, 1925-1937", María Melgarejo. L'any 1925, quan Le Corbusier va proclamar, des del pavelló de L’Esprit Nouveau a París: «El mobiliari aquí no afegeix la seva arquitectura possible a una arquitectura immobilitzada. És arquitectura en si mateix», es va consolidar una nova manera de fer arquitectura, partint del seu interior. Aquesta obra es deté en aquest moment i presta una atenció especial a l'aportació de Charlotte Perriand i Lilly Reich.

La Cimbra 9: "La Ciudad es de todos"

20 DICIEMBRE 2011 / PUBLICACIONS
Surt a la venda el núm. 9 de la col·lecció La Cimbra “La ciudad es de todos”, Paulo Mendes da Rocha Potser l'únic valor d'aquests textos, reflexions d'arquitectes més vells, sigui cert contingut de revelació per als més joves. Els que han de continuar. Algunes paraules sobre les raons i, sobretot, emocions davant de l'extraordinària experiència de construir, de transformar la naturalesa, per a la realització idealitzada del seu hàbitat. La voluntat i la urgència de construir la "ciutat per a tots", sempre en transformació. La unió a un temps d'art, ciència i tècnica fa de l'arquitectura una forma peculiar de coneixement. Gràcies a la formació d'una nova consciència sobre la naturalesa, que es dóna actualment a tot el món i de manera popular, les escoles d'arquitectura i el seu ensenyament obren nous horitzons en l'àmbit de les universitats. Una esperança respecte al futur. Paulo Mendes da Rocha

Exposició en línia del II Fòrum arquia / próxima Madrid 2010

16 DICIEMBRE 2011 / PRÓXIMA
No us perdeu el vídeo de l'exposició en línia del II FÒRUM ARQUIA/PRÓXIMA MADRID 2010, que es va celebrar el passat 21 d'octubre de 2010 a l'ETSA-Madrid. Hi trobareu les obres premiades i algunes de les obres presentades a l'edició anterior d'arquia/próxima. Recorda que, si bé l'actual convocatòria es tanca el 31 de desembre de 2011, les realitzacions es podran pujar fins al 31 gener de 2012.

mi área privada