Notícies arquia / filmoteca


Resonance: Raj Rewal and Tradition de Manu Rewal a arquia/filmoteca

15 OCTUBRE 2014 / FILMOTECA

Us recomanem l'audiovisual de 30 minuts en el qual, en un recorregut arquitectònic a través de sis projectes de l'arquitecte indi Raj Rewal, se'ns mostra la seva filosofia de disseny. El Hall of Nation, el Nehru Pavilion, l'edifici SCOPE, l'edifici CIET, l'Asian Games Villaje i el NII Research Campus. Imatges d'edificis històrics i miniatures apareixen en moments estratègics amb la finalitat d'ensenyar com el racionalisme modern, un rigorós sentit de la funció, l'estructura i la fabricació, s'ha reconciliat amb les tipologies extretes del passat. Les transicions entre els diferents projectes estan remarcades amb imatges de dones treballadores amb càrrega. És a la imatge final quan es revela què estan fent. La intenció és apuntar el context tecnològic i socioeconòmic en què es construeixen els edificis.

Un audiovisual en el qual flueixen les imatges mentre s'escolta música tradicional del nord de l'Índia. Cada peça musical ha estat triada amb la voluntat d'evocar el 'Rasa' o caràcter del projecte que acompanya.

A Raj Rewal, durant la seva infància a Hoshiarpur, en la preindependent Índia, li encantava dibuixar. En uns anys, els seus significatius esbossos es van convertir en tires de còmic per al Shankar's Weekly, una revista de caricatures polítiques. Cinquanta anys més tard, altres esbossos de Rewal han estat la base dels edificis més prominents de Delhi, inclòs l'Asian Games Village, la State Trading Corporation i la Biblioteca del Parlament.

Podeu accedir al documental aquí.

Referències:

http://www.rajrewal.org/films.htm

http://aayushsoni.blogspot.com.es/2010/11/building-legacy.html


 

 

mi área privada