Notícies arquia / filmoteca


Ales + Casariego en arquia/filmoteca

06 NOVIEMBRE 2014 / FILMOTECA

El visionament d'aquest audiovisual a arquia/filmoteca és possible gràcies a la col·laboració i autorització del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid.

L'audiovisual mostra la conferència que van realitzar a la capella del Colegio Mayor Elías Ahúja, Genaro Alas (Madrid, 1926) arquitecte i Pedro Casariego (Oviedo, 1927 – Madrid 2002) arquitecte i pintor, els components de l'estudi Ales Casariego. Els dos arquitectes, titulats a l'escola de Madrid l'any 1953, formen part de la promoció de professionals com Carvajal i Fernández Alba, posteriors a Oíza, Fisac o De la Sota, compromesos amb el moviment modern. Van participar en nombrosos concursos, entre els quals destaca el de l'Estació de Ferrocarril de Tres Cantos (Madrid). Van abordar projectes importants per a la història de Madrid, com el desaparegut edifici Winsord. Van intervenir en rehabilitacions, com la plaça del Fontán d'Oviedo o l'Institut Psiquiàtric de Salut Mental José Germain, i van fer estudis sobre la prefabricació en la construcció per a la Comissió Nacional de Productivitat.

Es presenten, mitjançant diapositives, els edificis de la Seu Social d'Assicurazioni Generali, al passeig de la Castellana (1958), projecte pel qual van iniciar l'estudi, la desapareguda fàbrica de cafè soluble Monkey, situada a l'avinguda d'Amèrica (1960), un habitatge unifamiliar a Ciudad Puerta del Hierro (1965), l'edifici Centre d'Oficines del carrer Orense (1965), l'edifici d'habitatges al carrer Apolonio Morales, l'habitatge unifamiliar de Pedro Casariego a Aravaca, el Colegio Mayor Elías Ahúja (1968), l'edifici Trieste al carrer Orense (1969), l'edifici Winsord (1974), un habitatge unifamiliar a Pozuelo, la rehabilitació dels habitatges al barri d'Usera, en col·laboració amb Antonio Vélez, edificis a la carretera de València i l'estació de Tres Cantos, per continuar amb una ronda de preguntes.

Posteriorment, es realitza la visita guiada pels arquitectes del Colegio Mayor Elías Ahúja i l'habitatge unifamiliar de Pedro Casariego a Aravaca. 

Podeu visualitzar-lo a Alas + Casariego; EAEO 05: Alas + Casariego. Colegio Mayor Elías Ahúja, Casa Casariego

 

 

mi área privada