Notícies arquia / filmoteca


Andrés Perea a arquia/filmoteca

13 NOVIEMBRE 2014 / FILMOTECA

El visionament d'aquest audiovisual a arquia/filmoteca és possible gràcies a la col·laboració i autorització del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid.

Conferència de l'arquitecte Andrés Perea, pronunciada a la Sala d'Actes de la Biblioteca Rafael Alberti, sobre el projecte d'aquest edifici. A través dels plànols de l'edifici, Andrés Perea mostra les característiques del projecte.

El concurs per a la biblioteca Rafael Alberti al barri de Fuencarral el va convocat la Comunitat de Madrid l'any 1990. El solar que acolliria la Biblioteca era un espai residual de forma complexa, al costat d'una via molt transitada i sorollosa. Aquest entorn determina, en gran part, que es defineixi com un element autònom, amb pocs referents externs. L'edifici es torna sobre si mateix cap a un pati que recull les aigües i que proporciona la il·luminació a les diferents plantes. Mentre que cap a l'exterior, l'edifici es concep com una caixa tancada que s'obre cap a la ciutat únicament en la façana, amb un vestíbul concebut com una prolongació de l'espai urbà.

Andrés Perea recalca la importància de la tria de materials senzills, basada en les qualitats sensorials, el manteniment i l'economia.

La visita posterior va descobrint tots els detalls de l'edifici, com els canals semioberts al pati, la inclinació en els forjats o la casuística de la construcció de les cobertes.

Podeu accedir a l'audiovisual a arquia/filmoteca.

 

 

mi área privada