Notícies arquia / filmoteca


'A Procura de Pancho' a arquia/filmoteca

28 MAYO 2015 / FILMOTECA

Rodat durant deu dies principalment a Maputo, Moçambic, durant l'hivern del 2010 per un grup d'estudiants postgraduats de la Facultat d'Arquitectura de la Universitat de Ciutat del Cap, i dirigit i editat per Christopher Bisset, A Procura de Pancho és un audiovisual experimental en què animació, il·lustració i realitat es fusionen seguint el viatge d'un estudiant solitari que es trasllada a la ciutat per explorar l'obra vibrant de l'arquitecte i artista Pancho Guedes.

Guedes, figura icònica i ideal per a la realització d'un audiovisual, és particularment conegut per les seves creacions innovadores en formigó, en les quals infon la vibració de la vida de la ciutat. La seva obra es focalitza en les fantàstiques qualitats del disseny i, a diferència d'altres arquitectes de la seva generació, sempre ha defensat el rol de l'arquitecte com a artista i narrador. Les idees que originen els seus edificis provenen freqüentment de dibuixos, pintures i del camp de l'escultura.

Els autors del film fan una relectura de les ciutats de Maputo i Johannesburg, ja que totes dues contenen els edificis esculturals de Guedes, en un intent de mostrar que les idees de l'arquitecte romanen vives, no només als edificis que va projectar, sinó també en les ments de les persones que els han experimentat.

L'estudiant viatja a través de la ciutat i en solitari visita els edificis de Guedes, els quals troba en diferents estats de deteriorament. Tanmateix, constata que, independentment del deteriorament, continuen exercint el seu dinamisme i mantenen l'ideal del seu creador.

Més informació sobre Amancio Guedes al web www.guedes.info i al web creat amb motiu d'una exposició centrada en la seva obra: www.panchoguedes.com.

Informació extreta d'Artefacts.co.za i Leadingarchitecture.co.za.

Accediu a la seva visualització aquí.

 

 

mi área privada