Notícies arquia / filmoteca


'Beyond, Varanasi (India)’, a arquia/filmoteca

02 SEPTIEMBRE 2015 / FILMOTECA

Documental únic que mostra el fotògraf Joey L. mentre treballa a Benarés, l'Índia. El documental del cineasta Cali Glendening segueix en Joey i el seu assistent Ryan mentre completen la sèrie de fotos “Holy Men” (homes sants). Gairebé totes les religions engendren ascetes, monjos errants que han renunciat a totes les possessions terrenals per dedicar la vida a la recerca espiritual de l'alliberament de la realitat. La seva realitat està dictada únicament per la ment, no pels objectes materials. Fins i tot la mort no és un concepte aterridor, sinó un pas més des del món de la il·lusió.

El documental recull alhora l'essència de Benarés, descrita com la ciutat més espiritual de l'Índia, un dels llocs del món on el color, el caos i la munió de gent configuren la màgia del cor bategant de l'univers hindú.

La ciutat de Benarés se situa al llarg de la riba oest del Ganges i s'estén pel marge del riu en un laberint desorientador de carrers estrets, en una atmosfera frenètica i intensa que captura una vegada superat el xoc cultural inicial. La ciutat desemboca en els graons gegants que delimiten el riu, el lloc on els pelegrins van a netejar les ànimes a les aigües del Ganges.  

Més informació al blog del realitzador, Cali Glendening.

 

 

 

mi área privada