Notícies arquia / filmoteca


‘Guiuan; Rebuilding on Four Pillars’, d'ONU-Habitat Worldwide, a arquia/filmoteca

01 OCTUBRE 2015 / FILMOTECA

Guiuan, a la província filipina de Samar Oriental, va ser el primer municipi assolat pel tifó Haiyan, un dels ciclons tropicals més intensos de la història moderna que va devastar el sud-est asiàtic el novembre del 2013. Però, a diferència de la destrucció que es va veure a Tacloban, Guiuan es va enfrontar a forts vents que van fer malbé molts dels seus recursos naturals. Com a comunitat basada principalment en la pesca i l'agricultura, el tifó ha constituït una crida d'atenció sobtada al municipi per encarar la reconstrucció d'una manera que li permeti enfrontar-se a futurs desastres i recuperar-se'n.

El govern local, amb el suport d'ONU-Habitat, ha desenvolupat el pla Guiuan Recovery and Rehabilitation amb la finalitat de construir una Guiuan resilient i sostenible basant-se en quatre pilars: el social, les infraestructures, el medi ambient i l'economia, tots plegats per aconseguir una gestió global. El pla preveu els aspectes de reconstrucció, rehabilitació i recuperació tenint en compte l'adaptació als canvis climàtics i al desenvolupament sostenible.

ONU-Habitat és el programa de les Nacions Unides que treballa per a un futur urbanístic millor. Té com a missió promoure el desenvolupament d'assentaments humans que siguin sostenibles socialment i mediambientalment, així com l'assoliment d'un habitatge adequat per a tothom.

Accediu a la seva visualització a: http://kcy.me/27shq.

 

 

mi área privada