Notícies arquia / filmoteca


Rem Koolhaas. Lagos. ‘Wide and Close’ a arquia/filmoteca

20 ENERO 2016 / FILMOTECA

Cada hora 52 persones comencen la seva vida a Lagos, Nigèria. Lagos és el port i centre comercial més important de Nigèria. Hi viuen aproximadament 16 milions de persones, la supervivència de les quals depèn de la improvisació, el treball col·laboratiu i el fet de saber fer front als riscos del dia a dia.

El 2001, Rem Koolhas i el realitzador Bregtje van der Haaak es van traslladar a Lagos amb la finalitat de documentar una de les ciutats que està experimentant un creixement més gran a l'Àfrica. L'audiovisual es basa en el projecte de recerca sobre la ciutat, dirigit per Koolhaas, Edgar Clejine i Jeffrey Inaba a Harvard, amb l'objectiu d'entendre la lògica que fa possible que funcioni una ciutat teòricament disfuncional. Aquest audiovisual interactiu mostra una ciutat intensa i caòtica on els habitants tenen una habilitat única per fer front, de maneres imaginatives, a un paisatge urbà de desordre.

La informació s'organitza des de dues perspectives: basat en la trajectòria del conductor d'autobús Olawole Busayo, presenta la combinació entre trobades properes amb la ciutat i els seus habitants d'una banda, i una perspectiva més allunyada de Lagos, de l'altra.

En una hora de film interactiu, es convida l'espectador a unir-se a Busayo en la seva ruta diària amb l'autobús públic, mentre es pot canviar entre perspectives més obertes o properes de Lagos i alternar entre tres canals d'àudio: sons de la ciutat, entrevistes amb els ciutadans de Lagos i els comentaris de Rem Koolhas. Els dos canals de vídeo i els tres d'àudio es poden activar per veure'ls en paral·lel.

Consulteu a arquia/filmoteca l'entrevista que, l'abril del 2014, Bregtje van der Haak va fer a Rem Koolhas sobre la seva recerca del creixement de la metròpolis de Lagos i accediu, mitjançant l'enllaç, a l'audiovisual interactiu | http://kcy.me/2ajpe.

 

 

mi área privada