Notícies arquia / filmoteca


‘The City’ (1939) a arquia/filmoteca

19 MAYO 2016 / FILMOTECA

“The City” (1939) és un documental pioner que constitueix una declaració a favor de les comunitats urbanes planificades. En l'audiovisual es contrasten les condicions de vida en una ciutat industrial moderna com Pittsburgh, amb la serenitat de la vida en una comunitat rural amb un esquema del segle XVIII a Nova Anglaterra, alhora que també es contraposa el concepte de model de comunitat des del punt de vista d'un arquitecte i un enginyer, i a l'experiment s'agafen com a referents Greenbelt, Maryland, i una urbanització privada a Radburn, Nova Jersey.

Les escenes ens mostren els simbolismes associats a cadascun dels models representats a través d'històries (algunes dramàtiques) de les persones que els habiten. S'apunta a les indesitjables condicions urbanes produïdes per la industrialització i se suggereix la consecució d'una vida més satisfactòria a través de la reubicació de la població metropolitana en comunitats suburbanes planificades. L'audiovisual dota d'emoció els problemes mitjançant la utilització dels contrastos fotogràfics, els comentaris i la música.

L'audiovisual el va idear Catherine Bauer, urbanista i defensora de l'habitatge públic, i el va produir l'American Institute of Planners perquè es projectés el 1939 a la New York World’s Fair com a part de l'exposició “City of Tomorrow”.

Accediu a la seva visualització a: http://bit.ly/1tpeuvz.

 

mi área privada