Notícies arquia / filmoteca


MIGUEL FISAC explica les seves obres a arquia/filmoteca

06 JULIO 2016 / FILMOTECA

Miguel Fisac a arquia/filmoteca

L'audiovisual mostra les visites comentades que l'arquitecte Miguel Fisac fa a dues de les seves obres: els laboratoris Made (1959) i la Congregación de la Asunción (1965), amb una conferència prèvia de l'arquitecte en la qual presenta la concepció dels projectes.

Convent, internat i col·legi de la Congregación de la Asunción

El solar irregular, amb grans diferències altimètriques, i el complex programa proposat condueixen a una solució de blocs d'edificació enllaçats de forma fluïda i eficaç a través de galeries i rampes que rectifiquen els nivells per generar superfícies exteriors aprofitables com a espais esportius, estadi, àrees enjardinades o teatre. L'edifici es compon de tres peces que corresponen també a les fases de construcció del projecte. 

El conjunt té un alt valor expressiu pel joc volumètric de les peces al solar i la textura del formigó als murs, en harmonia amb la primesa de les peces buides de coberta. Aquest edifici uneix la conveniència tecnològica i la sinceritat i austeritat expressives del material. L'arquitecte torna a mostrar aquí el seu mestratge en la identificació d'arquitectura i construcció, que li ha permès obtenir resultats tan personals i emocionants al llarg de la seva extensa trajectòria. (Extracte de la fitxa del COAM.)

Laboratoris Made

Els laboratoris Made van constituir un punt d'inflexió important en la història de l'arquitectura madrilenya i en la trajectòria de Fisac, ja que es tracta del primer edifici de formigó vist realitzat a Madrid, avui malauradament amagat pel seu deteriorament. A més, amb aquest edifici l'arquitecte enceta la seva relació fructífera amb les peces prefabricades de formigó, els cèlebres “ossos” de la marquesina, que contrasten amb la potent compacitat volumètrica dels edificis del conjunt. D'altra banda, el joc plàstic dels volums és, sens dubte, un dels majors assoliments compositius del projecte. (Extracte de la fitxa del COAM.)

Aquest audiovisual es pot veure a arquia/filmoteca gràcies a la col·laboració i autorització del Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid.

Accediu a la seva visualització a: http://bit.ly/29gu1nq

 

mi área privada