Realización

PROTOTIP G3

Galería realización ocultar galería

Prototip d’una unitat mínima d'agregació construït durant el Taller Vertical UIC 2010 “Arquitectures d’emergència x 10”.

El projecte ha estat concebut a partir de tres conceptes o principis fonamentals de l’arquitectura: la noció de basament, de recinte i de sostre. Partint d’una planta quadrada de 4x4 metres, el prototip és una estructura en forma d’espiral que creix amb una pendent continua fins els 3 metres d’alçada, des de la qual es despenja una coberta de lona que cobreix i abriga tot el prototip.

Acostumem a associar la idea de la vivenda d’emergència a la lògica d’un cobriment. Un vivenda per refugiats és essencialment la resolució d’una coberta per aixoplugar-nos de la intempèrie. Aquest és un dels temes observables en moltes cabanes tradicionals, tendes improvisades o en prototips contemporanis.

No obstant aquest raonament, el nostre punt de partida ha estat invers: començar amb la lògica del recinte. Un concepte més associat a la lògica de la casa i no tant a la de la tenda provisional.

En aquest sentit, el projecte és un prototip de vivenda híbrid. Un model proper a la idea de tenda o cabana (a través de la coberta de lona), però amb trets específics de la lògica de la casa, (com el treball amb parets del recinte).

Información ocultar
Autoría    
Ariadna Perich Capdeferro
Roger Such Sanmartín
Clasificación / Tipología Ubicación Otra información
- ESARQ UIC Immaculada, 22 Barcelona Fecha Terminación: Setiembre 2010
Agentes    
Promotor ESARQ, Fusta Disseny i Minguillon Concept
 
Participaciones en arquia / próxima
   

mi área privada